Eyvah Mülakatlar Yaklaşıyor

Seminerin Süresi : 2 saat

Heyecanla beklediğiniz o telefon sonunda geldi? Çalışmayı çok istediğiniz firmaya mülakata çağrıldınız. İlk 5-10 dakikalık sevinciniz yerini stres ve kaygıya bıraktı. Aklınızda sürekli yeni mezun ve tecrübesiz olduğunuz, iş için yeteri kadar kalifiye olmadığınız gibi olumsuz düşünceler dolaşıp duruyor. Peki şimdi ne yapmalısınız?

Eğitimin İçeriği:

Kişisel farkındalığı artırma

İş hayatından neler beklediğinin farkına varma ve doğru iş başvuruları yapma

Mülakata hazırlanırken…

Mülakat sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler

Mülakatı gerçekleştiren kişi nelere dikkat eder

Mülakat sırasındaki stresi nasıl yenebilirim

Mülakat sırasında kendimi en doğru nasıl ifade edebilirim

Mülakatta beden dili

Yetkinlik bazlı mülakat uygulaması

Grup mülakatı uygulaması

Stres mülakatı uygulaması

Tuzak mülakat soruları

Mülakat sonrasında yapılması gerekenler

Etkili özgeçmiş hazırlama teknikleri

Özgeçmiş oluşturma uygulaması

Eğitmen: Duygu Önler

ODS İnsan Kaynakları Danışmanlık Şirketi’nde İnsan Kaynakları Uzmanı ve Yaşam Koçu olarak görev alan Duygu Önler, aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında AB proje uzmanı olarak da görev almaktadır. Algı Psikodrama Merkezi’nde Kendini Keşfet Günleri adı altında Yaşam Koçluğu Desteği vermektedir. Plus Akademi’de İnsan Kaynakları ve Kişisel Gelişim Eğitimleri vermektedir. Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Muğla Üniversitesi’nde Düşünce Kalıplarını Değiştirerek İş Arama, Mülakat Teknikleri; TEPAV CISCO Girişimcilik Enstitüsü’ndeyse “İnsan Tanıma Sanatı” ve “Geçiş Dönemlerinde Ön yargı Yıkmak” üzerine seminerler vermektedir. 2005 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 2007 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi “Eğitimde İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.2004 yılında dönemsel olarak GSM Youth Services ‘e bağlı olarak Fransa Nantes’da gençlik kampı organizatörlüğü yapmıştır. 2005 yılında Kariyerim Özel İstihdam Bürosunda işe alım uzmanı, Ernst and Young insankaynaklari.com bünyesinde içerik ekibi ve 2008 yılında ODTÜ’de 24 Yemek Yönetimi Şirketi’nde insan kaynakları uzmanı olarak görev almıştır. 2009 yılında, Plus Akademi’de Kariyer Danışmanlığı ve Bank Asya Ligi’nde Orduspor’a Yaşam Koçluğu desteği vermiştir. 2010 yılında Kural Dışı Yayınevi’nden çıkacak olan, “Nereden Bakarsan” adı altında bir kişisel gelişim kitabı yazmaktadır.